Fri fragt på alle ordrer over 999,- | 2-3 dages levering | Gratis retur / ombytning

Standarder


BCI
BCI (Better Cotton Initiative) er en global nonprofitorganisation og det største bæredygtighedsprogram for bomuld i verden. BCI er til for at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer den, for det miljø den vokser i og for sektorens fremtid.

OEKO-TEX standard 100
OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indholdet af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket “Tiltro til tekstiler”. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet.
OEKO-TEX® Standard 100 er et uafhængigt test- og certificeringssystem for tekstilråvarer, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Eksempler på genstande, der er kvalificerede til certificering: Rå og farvet færdiggarn, rå og farvet færdigstof og strik, færdige artikler.

ISO
ISO (International Organization for Standardization) er verdens største og mest kendte udgiver af internationale standarder. Blandt de mest kendte og anvendte ISO-standarder, er de standarder, der giver vejledning i god ledelsespraksis inden for en række områder som bl.a. kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. ISO er en uafhængig, ikke-statslig, international organisation med medlemskab af 163 nationale standardiseringsorganer.

Gennem sine medlemmer organisationen eksperter til at dele viden og udvikle frivillige, konsensusbaserede, markedsrelevante internationale standarder, der understøtter innovation og giver løsninger på globale udfordringer.

Intertek
Intertek er en førende leverandør af Total Quality Assurance (kvalitetssikringsudbyder) til industri over hele verden. De hjælper virksomheder med at sikre, at produkter lever op til standarder for kvalitet, sundhed, miljø, sikkerhed og social ansvarlighed.

Reach compliance
REACH er en EU-forordning, der blev vedtaget med henblik på at forbedre beskyttelsen af menneskers sundhed og miljøet mod de risici, som kan være forbundet med kemikalier, samtidig med at de forbedrer den europæiske kemikalieindustris konkurrenceevne. Den fremmer også alternative metoder til risikovurdering af stoffer med henblik på at reducere antallet af dyreforsøg.

Garnleverandør
Vores garnleverandør har blandt andet ISO, OEKO-TEX standard 100 Intertek og REACH certificeringer. Derudover er de en yderst socialt ansvarlig virksomhed med et ægte engagement i miljøbeskyttelse og bæredygtighed gennem hele produktionsprocessen.

Vores garn er farvet, spundet og konstrueret med miljøet i tankerne, hvilket sikrer, at der ikke er nogen skadelige kemikalier, der anvendes i produktionsprocessen og er påpasselige med, at forurening ikke lækkes i vandet eller luften.

Farvestoffer anvendt til vores garn er certificeret af flere organer, herunder overholdelse af standarderne af OEKO-TEX, Intertek og REACH. Derudover har farvestoffer høj absorberingsevne, og dens effektivitet fører direkte til mindre vand- og energiforbrug.

Spildvandsstyring
60% af vandet, der bruges under farvning hos vores garnleverandør, genanvendes tilbage til produktionsprocessen gennem kraftige rensningsanlæg. Alle anvendte kemikalier skal opfylde strenge kriterier for toksicitet og bionedbrydelighed.